Ο «Γαστρονόμος» Μαΐου είναι LIGHT! Την Κυριακή 12/5 με την «Καθημερινή»

Τι σημαίνει ελαφριά κουζίνα; Ό,τι είναι ελαφρύ είναι απαραίτητα και υγιεινό; Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες της ελαφριάς διατροφής; Μπορούμε να απολαύσουμε τις πιο εμβληματικές παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας στην ελαφριά εκδοχή τους, χωρίς να στερηθούμε τη νοστιμιά τους; Ο Γαστρονόμος σε αυτό το τεύχος μάς δίνει όλες τις απαντήσεις και 140 πεντανόστιμες ιδέες και συνταγές, όλες θερμιδομετρημένες μία προς μία και με χρήσιμο διατροφικό σχόλιο.

Αναλυτικά τα θέματα του τεύχους

Είναι η παραδοσιακή κουζίνα light; 11 υπέροχες συνταγές που το αποδεικνύουν!

Ντομάτες γεμιστές με ρύζι, κοτόπουλο με μπάμιες, μπριάμ, κεφτεδάκια, καγιανάς και έξι ακόμη εμβληματικές παραδοσιακές συνταγές που θα τρώμε χωρίς τύψεις, στην πιο ελαφριά τους μορφή, με όλη τη νοστιμιά τους!

Η επιστροφή της λαδόκολλας

Το πιο ταπεινό μαγειρικό σκεύος της κουζίνας γίνεται πολύτιμος συνεργάτης σε καθημερινά και κυριακάτικα ελαφριά μαγειρέματα, με μπακαλιάρο, με κοτόπουλο, με ψαρονέφρι, με λαχανικά, κλείνοντας σε πακέτο τους νόστιμους χυμούς τους!

Γιαουρτομαγειρέματα

Γιαούρτι κατσικίσιο και αγελαδινό με λίγα λιπαρά μπαίνει στο πιάτο μας σε κρούστα ψητού κοτόπουλου, σε λιβανέζικη μακαρονάδα, σε χορτόπιτα χωρίς φύλλο, σε παγωμένη ελαφριά σούπα, ακόμα και ως γιαουρτόκομμα, για την πιο ελαφριά εκδοχή του μουσακά!

Σαλατογεύματα: Η επιτομή της ελαφριάς και νόστιμης κουζίνας!

Σαλάτες με όσπρια, με θαλασσινά, με ντομάτες, με παντζάρια και η κλασική νισουάζ είναι τα πιάτα που φέτος το καλοκαίρι θα απολαμβάνουμε ασταμάτητα όχι μόνο για τη σπουδαία νοστιμιά τους αλλά και τον ελαφρύ και υγιεινό χαρακτήρα τους.

Τηγανητά φούρνου; Αυτή κι αν είναι ιδέα!

Κι όμως, ο φούρνος μάς δίνει την πιο γευστική και ελαφριά εκδοχή για τηγανητές πατάτες, χορτοκεφτέδες, μπριζόλες και κοτόπουλο πανέ, σε συνταγές που βάζουν κάτω τις τηγανητές και γεμάτες θερμίδες εκδοχές τους.

Και ακόμα: Τέλειες ιδέες για γευστικές ταλιατέλες λαχανικών, ελαφριά μπιφτέκια, πρωινά πλούσια σε γεύση, φτωχά σε λιπαρά και απίθανες συνταγές για λαχταριστά γλυκά με χαμηλές θερμίδες και μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη, γιατί και το γλυκό έχει τα μυστικά του για να είναι ελαφρύ και υγιεινό, χωρίς να μας παχαίνει.

Και όπως κάθε μήνα, Καθημερινή Μαγειρική: 24 συνταγές για κάθε μέρα του μήνα, με ό,τι πιο φρέσκο και νόστιμο έχει να μας προσφέρει ο Μάιος, για να μην αναρωτιόμαστε καθημερινά τι να μαγειρέψω σήμερα;.

Ο Γαστρονόμος Μαΐου κυκλοφορεί την Κυριακή 12 Μαΐου με την Καθημερινή.

2024-05-07T07:03:16Z dg43tfdfdgfd