Κορωνοϊός: Τέλος το εμβόλιο ASTRAZENECA – Αποσύρεται σε όλο τον κόσμο

Στην απόσυρση του εμβολίου της κατά του covid-19 προχωρά η AstraZeneca σε όλο τον κόσμο, καθώς όπως λέει, υπάρχουν πλέον αρκετά νέα εμβόλια, τα οποία στοχεύουν σε νέες μεταλλάξεις του ιού.

Ήδη, η φαρμακευτική εταιρεία είχε ανακαλέσει εθελοντικά την άδεια κυκλοφορίας του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Μάρτιο.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, το εμβόλιο δεν είναι πλέον εγκεκριμένο για χρήση.

Σε δήλωσή της, η AstraZeneca είπε ότι η απόφαση ελήφθη επειδή υπάρχουν τώρα αρκετά νεότερα εμβόλια, που έχουν προσαρμοστεί για να στοχεύουν στις παραλλαγές του covid-19. Αυτό είχε οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης για το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο δεν κατασκευάζεται πλέον.

Σύμφωνα με ανεξάρτητους υπολογισμούς, πάνω από 6,5 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν μόνο τον πρώτο χρόνο χρήσης και πάνω από 3 δισεκατομμύρια δόσεις παρασχέθηκαν παγκοσμίως, ανέφερε η δήλωση.

Οι προσπάθειές μας έχουν αναγνωριστεί από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και θεωρούνται ευρέως ως κρίσιμο συστατικό για τον τερματισμό της παγκόσμιας πανδημίας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμός Covid από τα φαρμακεία και νέες χρεώσεις από τα διαγνωστικά

Τρία χρόνια από την σπουδαία ημέρα για την ανθρωπότητα: Για την Pfizer η πανδημία δεν συνέβη ποτέ

Στα αζήτητα τα εμβόλια κορωνοϊού: Η ΕΕ μειώνει τις παραγγελίες από τη Pfizer

2024-05-08T06:38:35Z dg43tfdfdgfd