Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Η στοργή ενός σκύλου είναι ένα από τα ωραιότερα πράγματα στον κόσμο. Αν σε γλείφει στο πρόσωπο, βέβαια, είναι λίγο λιγότερο όμορφο, κυρίως λόγω των συνεπειών που μπορεί να επιφέρει. Μπορείς να φανταστείς όλα τα πράγματα που έγλειψε ένας σκύλος προτού κάνει το ίδιο με το πρόσωπό σου; Ίσως να μην θέλεις να ξέρεις. Το στόμα των σκύλων μπορεί να φιλοξενεί διάφορους μικροοργανισμούς που συνήθως δεν ενέχουν μεγάλο κίνδυνο για τον άνθρωπο. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις, οι ζωονόσοι (μολυσματικές ασθένειες που μεταδίδονται από το ένα είδος στο άλλο) μπορούν να μεταδοθούν από τους σκύλους στους ανθρώπους μέσω δαγκωμάτων, γρατζουνιών ή μέσω του σάλιου τους.

Ο κίνδυνος

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με σάλιο σκύλου δεν αρρωσταίνουν. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι καταφέρνουν να ζουν με τα κατοικίδιά τους, χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Ωστόσο, υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις, στις οποίες οι άνθρωποι έχουν αρρωστήσει σοβαρά ως αποτέλεσμα της επαφής με το σάλιο του σκύλου. Για παράδειγμα, το Capnocytophaga canimorsus, ένα βακτήριο που βρίσκεται στο στόμα περίπου των τριών τετάρτων των κατά τα άλλα υγιών σκύλων και γατών, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Διαβάστε Επίσης

10 έξυπνοι τρόποι για να μειώσεις τα έξοδα του σκύλου σου

Άλλα μικρόβια, όπως το Pasteurella multocida, μπορούν να εξαπλωθούν μέσω της επαφής με σάλιο σκύλου, προκαλώντας δυνητικά σοβαρά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της μηνιγγίτιδας. Οι άνθρωποι που θεωρούνται ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο ζωονοσογόνων λοιμώξεων είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι, τα πολύ μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι έγκυες γυναίκες. Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα:

Ο απίθανος λόγος για τον οποίο η Gisele έμπλεξε με την αστυνομία και έβαλε τα κλάματα

2024-04-26T10:37:46Z dg43tfdfdgfd