WEEKLY EDIT: Η VOGUE επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας

Ξεχωρίσαμε:

Ένα ρούχο που δεν το συναντάς κάθε μέρα. Μία μακριά, γαλάζια δερμάτινη φούστα από τον οίκο Marni με σκίσιμο πίσω που αγκαλιάζει το σώμα μας χωρίς να το προδίδει. Και όσο γυαλιστερή θέλουμε. Αυτό είναι το μπλε που αγαπάμε, η απόχρωση του ουρανού, το χρώμα που συμφιλιώνεται με οτιδήποτε γήινο, συγκρούεται με το μαύρο, γαληνεύει με το λευκό. Και κάπως έτσι φαντάζομαι να την φοράω άλλοτε με λευκό, ανδρικό πουκάμισο, και άλλοτε με ολόσωμο μαγιό, σαν body, έτσι για την ανατροπή. Ο χειμώνας που συναντά το καλοκαίρι, τα σύννεφα που φεύγουν, η άνοιξη που αργεί να φανεί, η ελπίδα μέσα στο τώρα που όλα αλλάζουν, η στιγμή που ξέρει ότι τίποτε δεν θα είναι ξανά το ίδιο.

Δοκιμάσαμε:

Ένα αξεσουάρ που έρχεται με φόρα από την Ελλάδα. Για να κατακτήσει τον κόσμο. Με αγάπη και νοσταλγία. Και κάπως έτσι ανακαλύψαμε τα σανδάλια από τον οίκο Hermès με την ονομασία «Santorini» για να εμπνευστούμε και να σκηνοθετήσουμε αλλιώς το «Η» που τόσο αγαπάμε. Στα άκρα μας, στη μέση μας, σε λεπτομέρειες στις τσάντες μας. Στη διάθεση μας; «Η» όπως «Ηope»; Και «S» όπως «Santorini», «Sea» και «Sand» για ένα καλοκαίρι που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη αλλά θέλουμε να μπορούμε να σταματήσουμε τον χρόνο, να περάσουμε μέρες και νύχτες, όπως τότε, που ήμασταν παιδιά, και κάναμε διακοπές τρεις μήνες, όσο ήταν κλειστά τα σχολεία… Με φλατ σανδάλια που έχουν ελληνική ονομασία και δημιουργούν συνειρμούς σαν ένα άναρχο, φωτογραφικό άλμπουμ. Τυπωμένο, αυτή τη φορά, και όχι στο photo library του κινητού μας.

Eίδαμε:

Ένα κομμάτι της γκαρνταρόμπας που μοιάζει να έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί για να μείνει για πάντα εκεί. Κρεμασμένο, ατσαλάκωτο, καθαρό, νεορομαντικό. Ο Markellos Polydorou δημιουργεί τη δική του διάλεκτο στην ελληνική μόδα που γίνεται παγκόσμια, «Against All Logic», για να μετρήσει το Πρώτο Κεφάλαιο κι εγώ έρχομαι αντιμέτωπη με το ρούχο «The Celeste shirt» για να νιώσω σαν μυθιστορηματική ηρωίδα. Ανέκαθεν μου άρεσαν τα κομμάτια που δεν χρειάζονται αξεσουάρ, κοσμήματα, για να αποκτήσουν δύναμη, ένταση, συναίσθημα. Τα φοράς και μεταμορφώνεσαι. Παραμένεις η ίδια αλλά νιώθεις ότι μπορείς να ερμηνεύσεις, κάθε φορά, και διαφορετικούς ρόλους. Μπορώ να είμαι (και) Celeste και Sandy. Αρκεί να υπάρχει σενάριο.

Aγαπήσαμε:

Ένα κόσμημα με ένα «twist». ‘Ηδη από τα σχέδια του. Και κάπως έτσι ξεχώρισα ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με την υπογραφή Minas που έχουν ταυτότητα, αναγνωρίσιμο design και την ίδια στιγμή σε προδιαθέτουν να τα φορέσεις και να τα υιοθετήσεις στην καθημερινότητα σου, μέρα και νύχτα, για να έχεις περισσότερο φως. Πάνω σου, μέσα σου, στην καρδιά σου σίγουρα. Θέλω να φοράω κοσμήματα που δεν περνούν απαρατήρητα. Κοσμήματα που αντανακλούν ενέργεια, φως, δύναμη. Αν έχουν και γεωμετρία, το στοιχείο της ανατροπής, αυθορμητισμό, τότε μπορείς να νιώσεις αυτομάτως μεγαλύτερη ελευθερία. Να επανασυστηθείς και να φτάσεις ακόμη πιο μακριά. Με φαντάζομαι να έχω σηκώσει τα μαλλιά μου σε αυτοσχέδιο σινιόν και να τα φοράω για να νιώθω ότι κανένας δρόμος δεν είναι πάντα (μόνο) ευθύς.

2024-04-24T16:30:23Z dg43tfdfdgfd