BALENCIAGA LE CAGOLE: Η ιστορία μιας IT BAG

Ήταν 2001. Ο Nicolas Ghesquière, δημιουργικός διευθυντής του οίκου Balenciaga εκείνη την εποχή, είχε δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης του, αλλά ο οίκος δεν το πίστευε. Ή τουλάχιστον όχι ακόμα. Ενέκρινε την παραγωγή μόνο είκοσι πέντε δειγματικών κομματιών, τα οποία θα στέλνονταν σε δημοσιογράφους και μοντέλα - μεταξύ αυτών η Emmanuelle Alt, η Carine Roitfeld, αλλά και η Kate Moss με τη Sienna Miller.Στη συλλογή Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2001, η Le Motorcycle Bag δεν φωτογραφήθηκε. Η αισθητική της (όπως και το όνομά της) ανήκε στη σφαίρα του motorcore: κατασκευασμένη από μαύρο δέρμα νάπα και με σχεδόν πανκ λεπτομέρειες, θεωρήθηκε πολύ ανάλαφρη, μαλακή και χωρίς δομή. Την επόμενη σεζόν, ωστόσο, η τσάντα Le Dix Motorcycle Bag μπήκε στην γραμμή παραγωγής. Στη συνέχεια έγινε Le City Bag και τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία.

Στα χέρια του Demna, δημιουργικού διευθυντή της Balenciaga από τ0 2015, γεννήθηκε η Le Cagole bag, η πιο πρόσφατη παραλλαγή της εμβληματικής City που έμελλε να μείνει «για πάντα» Στην κορύφωση της επιτυχίας της ακολούθησε η Le Neo Cagole City, το μοντέλο που πλέον ορίζει την γκαρνταρόμπα των πιο επιδραστικών fashion icons, όπως Kim Kardashian και Kate Moss.

Χωρίς λογότυπο, πολύ ελαφριά και πρακτική. Υπάρχει κάτι οικείο στην vintage αισθητική της Cagole. Οι γυναίκες το λάτρεψαν γιατί ήταν κάτι καινούργιο που είχε την εμφάνιση κάτι παλιού - επιτυχημένου και οικείου. «Με αυτή την τσάντα είσαι κορίτσι Balenciaga», είχε πει ο Nicolas Ghesquière στο WWD, προσπαθώντας να εξηγήσει την επιτυχία της.Στους δρόμους της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες, του Λονδίνου, του Παρισιού και του Μιλάνου, η Le City Bag πρωταγωνιστεί στις φωτογραφίες των παπαράτσι που κυνηγούν τις διασημότητες.  Σχεδιασμένη για να φέρει σκόπιμα σημάδια του χρόνου, είναι ακριβώς αυτό που ζητά τώρα η μόδα. Κάτι πολυτελές που την ίδια στιγμή μοιάζει εύθραυστο και used.

Αφαιρούμενο λουράκι, κοντές χειρολαβές, επίπεδα ασημένια ή χρυσά τρουκς, αγκράφες στις γωνίες, δερμάτινα κρόσσια δεμένα στα άκρα των φερμουάρ και ένας μικρός καθρέφτης αγκιστρωμένος στη μία πλευρά - αυτά ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της πρώτης City, που παρήχθη αποκλειστικά σε μαύρο και καφέ χρώμα. Στο πέρασμα του χρόνου φυσικά, υπέστη διάφορες παραλλαγές και παράλληλα κυκλοφόρησε σε μια σειρά από έντονα χρώματα τα οποία ενίσχυσαν ακόμη πιο πολύ τη δημοφιλία της.

Περίπου είκοσι χρόνια αργότερα από την πρώτη φορά που έκανε την εμφάνισή της, ήρθε ο Demna με τη Cagole Bag και ξεκίνησε νέο κρεσέντο για το it item. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα πιο εκλεπτυσμένο μοντέλο από τα προηγούμενα, μια «στρογγυλεμένη» εκδοχή της Motorcycle Bag σε σχήμα κρουασάν, γεμάτη με αγκράφες και τρουκς και με detail έναν καθρέφτη σε σχήμα καρδιάς.

Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για να γίνει και αυτό το μοντέλο κάτι περισσότερο από αγαπημένη τσάντα των It-girls, όπως Julia Fox, Bella Hadid και Alexa Demie - από τον Οκτώβριο του 2021 (λίγους μήνες μετά το λανσάρισμά της) βρισκόταν ήδη στην έκτη θέση της λίστας των πιο επιθυμητών προϊόντων σύμφωνα με το Lyst.Σήμερα ωστόσο, το κοινό λατρεύει τις Le Neo Cagole και Le Neo Cagole City - τα δύο νέα μοντέλα που λάνσαρε μόλις ο Demna, σε στιλ shopping bag με διπλό χερούλι και nylon ύφασμα. Πρωταγωνίστριες της Pre-fall 2024 συλλογής του Balenciaga, αυτές οι ολοκαίνουργιες παραλλαγές αναμένεται να γίνουν sold out και όπως είναι φυσικό να εξελίξουν την επιτυχημένη πορεία του design.Διαβάστε επίσης | 5 αλάνθαστα style lessons που μάθαμε από τη Victoria Beckham

2024-05-06T16:31:40Z dg43tfdfdgfd