8 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε πάντα πριν δεχτείτε επισκέψεις, σύμφωνα με ειδικούς

Ενσωματώστε τον καθαρισμό αυτών των σημείων στο σπίτι, στη λίστα με τις υποχρεώσεις σας. Όταν πρόκειται να δεχτείτε επισκέψεις, μπορεί να έχετε αφιερώσει ώρες σχεδιάζοντας το τέλειο μενού για δείπνο, φτιάχνοντας γευστικά κοκτέιλ ή δημιουργώντας μία όμορφη διακόσμηση που να ταιριάζει στο χώρο σας. Όμως το καθάρισμα του σπιτιού είναι μια πιο απαιτητική διαδικασία.

Υπάρχουν αρκετοί χώροι που πρέπει να καθαρίσετε ακόμα και την τελευταία στιγμή πριν καταφθάσουν οι καλεσμένοι στο σπίτι σας. Η Becca Crandall, ιδιοκτήτρια του Beck Cleaning and Organization και ο Bentley Rosser, διευθυντής εργασιών καθαρισμού της εταιρείας με έδρα το Μπέρμιγχαμ και την Tuscaloosa, εξηγούν σε ποια πράγματα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα οι ιδιοκτήτες των σπιτιών όταν περιμένουν επισκέπτες.

8 πράγματα που πρέπει πάντα να καθαρίζετε πάντα πριν δεχτείτε επισκέψεις

  • Είσοδος
  • Δάπεδα
  • Σκουπίδια
  • Κουζίνα
  • Τουαλέτα επισκεπτών
  • Σκληρές επιφάνειες
  • Διακόπτες και πόμολα
  • Έπιπλα

Είσοδος

Η είσοδος είναι το πρώτο μέρος του σπιτιού σας που βλέπει ένας επισκέπτης όταν μπαίνει μέσα, επομένως είναι σημαντικό να κάνετε καλή εντύπωση και να τους καλωσορίσετε θερμά.

Εκτός από την τακτοποίηση, οι Crandall και Rosser λένε ότι είναι σημαντικό να καθαρίσετε τα γυάλινα παράθυρα και τις πόρτες ώστε να μην υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα. Προτείνουν να χρησιμοποιήσετε ξύδι εάν τα παράθυρά σας χρειάζονται πολύ βαθύ καθαρισμό για την εξάλειψη των λεκέδων.

Δάπεδα

Τα δάπεδα είναι άλλο ένα σημείο που πρέπει να καθαρίσετε πριν φτάσουν οι επισκέπτες, καθώς οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα δάπεδα μαζεύουν σκόνη, τρίχες και βρωμιά, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει αντιληπτό στους επισκέπτες – ανάλογα με το χρώμα των δαπέδων σας.

Για αστραφτερά πατώματα, οι ειδικοί προτείνουν να διαλύσετε ένα κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων σε ζεστό νερό και να τα καθαρίζετε με τη σφουγγαρίστρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε από πάνω προς τα κάτω (σκεφτείτε: τους πάγκους της κουζίνας πριν από τα δάπεδα) για να αποτρέψετε άλλο ένα σφουγγάρισμα αργότερα μέσα στην ημέρα.

Σκουπίδια

Όχι μόνο είναι σημαντικό να βγάζετε τα σκουπίδια από οποιοδήποτε χώρο περάσουν οι καλεσμένοι σας, αλλά οι Crandall και Rosser σημειώνουν ότι ο ίδιος ο κάδος απορριμμάτων σας μπορεί επίσης να χρειάζεται καθάρισμα.

Απλώς σκουπίστε το εσωτερικό και το εξωτερικό των κάδων απορριμμάτων σας με απολυμαντικά μαντηλάκια ή υγρό σαπούνι πιάτων και νερό για να απαλλαγείτε από τυχόν δυσάρεστες οσμές και αντιαισθητικούς λεκέδες.

Κουζίνα

Ανάλογα με το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας, πριν φτάσουν οι πρώτοι καλεσμένοι σας, μπορείτε σίγουρα να δώσετε προτεραιότητα στην κουζίνα. Οι ειδικοί καθαρισμού λένε ότι είναι σημαντικό:

  • να βάζετε τα βρώμικα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων,
  • να φρεσκάρετε τους πάγκους και
  • να σκουπίζετε τις συσκευές σας.

Έτσι ο χώρος μαγειρέματος θα είναι πιο καθαρός.

«Αν φιλοξενείτε κόσμο στο σπίτι και στο μενού υπάρχουν αρκετά ορεκτικά ή ένα κυρίως γεύμα, ο νεροχύτης και το ψυγείο μπορεί να γεμίσουν και να μυρίζουν έντονα κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας», λέει ο Crandall. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο χώρο της κουζίνας.

Ένα βασικό διάλυμα με ένα μέρος από υγρό σαπούνι πιάτων και ένα μέρος ξύδι είναι το κατάλληλο για την απολύμανση του εσωτερικού του ψυγείου, αν έχετε χρόνο.

Μπάνιο επισκεπτών και χολ

Πιθανότατα δεν χρειάζεται να καθαρίσετε κάθε μπάνιο στο σπίτι σας πριν φτάσουν οι καλεσμένοι, αλλά είναι σημαντικό να καθαρίσετε τον χώρο που μπορεί να επισκεφτούν οι καλεσμένοι σας. Και αν έχετε επιπλέον χρόνο, μπορείτε να ανάψετε ένα κερί ή να προσθέσετε φρέσκα λουλούδια. Αυτό θα κάνει τους καλεσμένους σας να νιώσουν ακόμα πιο ευπρόσδεκτοι.

«Το να καθαρίζετε την τουαλέτα σας είναι ζωτικής σημασίας πριν δεχτείτε επισκέπτες, καθώς το μπάνιο μπορεί να μυρίζει ή να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας εάν δεν καθαρίζεται αρκετά συχνά», λέει ο Crandall.

«Επιπλέον, καλό είναι να καθαρίσετε τον καθρέφτη για να απαλλαγείτε από τυχόν πιτσιλιές από οδοντόκρεμα ή δαχτυλιές». Και κυρίως μην ξεχάσετε το χαρτί υγείας.

Σκληρές επιφάνειες

Σκληρές επιφάνειες όπως τραπεζάκια, τηλεοράσεις, καθρέφτες, περσίδες παραθύρων και κονσόλες μαζεύουν σκόνη εύκολα και συχνά παραβλέπονται.

Οι ειδικοί καθαρισμού προτείνουν να κάνετε έναν γρήγορο έλεγχο των βασικών χώρων του σπιτιού που θα χρησιμοποιήσουν οι καλεσμένοι σας για να εντοπίσετε τι χρειάζεται ένα γρήγορο ξεσκόνισμα και καθαρισμό.

Διακόπτες για τα φώτα και πόμολα

Είναι σημαντικό να απολυμαίνονται οι επιρρεπείς σε βακτήρια διακόπτες για τα φώτα και τα πόμολα στις πόρτες—ειδικά κατά την περίοδο των εορτών που η γρίπη και το κρυολόγημα είναι ανεξέλεγκτα.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιείτε αντισηπτικά μαντηλάκια ή ένα μείγμα από σαπούνι για τα πιάτα και νερό προκειμένου να κρατήσετε μακριά τα μικρόβια. Επίσης, όσοι έχουν δεύτερο ή τρίτο όροφο πρέπει να σκουπίσουν τα κάγκελα της σκάλας.

Έπιπλα

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους έχουν κατοικίδια και μικρά παιδιά. Οι ειδικοί στον καθαρισμό συμβουλεύουν να περάσετε από τα δωμάτια που μπορεί να χρησιμοποιήσουν οι καλεσμένοι σας για να καθαρίσετε τρίχες και ψίχουλα που μπορεί να μην έχετε παρατηρήσει.

«Αυτά τα αντικείμενα μπορούν να προκαλέσουν άσχημες μυρωδιές και να οδηγήσουν σε αλλεργίες», λέει ο Crandall. «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα για να αφαιρέσετε τις τρίχες και να καθαρίσετε σε βάθος με την ηλεκτρική σκούπα τις καρέκλες και τους καναπέδες».

2024-05-04T17:15:11Z dg43tfdfdgfd